Om het nieuwe seizoen af te trappen hebben we voor het eerst onderlinge karate wedstrijden gehouden in kata (vormen) en kumite (sparren). Bij het onderdeel kata kon 6 punten behaald worden en bij het onderdeel sparren ook. 

Nathan koos als kata, Gensei Shodan (beginnerskata), en liet een mooie vorm zien en toonde veel spirit. Hij scoorde 3,5 punten. Justin liep dezelfde kata, maar vergat een kiai en scoorde daardoor 2,5 punten. Jasmine en Toby ontliepen elkaar niets qua kata niveau en ze scoorden allebei 4 punten.

Bij het onderdeel Kumite wilde Justin duidelijk wat goedmaken en hij scoorde vier mooie punten. Vooral zijn superman-punch (ina zuma) was een mooie ippon. Nathan gaf tijdens zijn wedstrijd dapper tegenstand en scoorde ondanks het lengte verschil ook 4 punten. De partij tussen Jasmine en Toby moest de beslissing brengen tussen de twee aan kop gaande leerlingen. In het begin van de partij kwam Jasmine op 2 punten voorsprong door een stoot en ronde trap, maar Toby kwam terug en scoorde 4 punten met voorwaartse trappen (mae geri). Toby’s toernooi ervaring van het Pointfighting NK die hij eerder dit jaar opgedaan had, betaalde zich uit. Toby won de eerste onderlinge karate wedstrijden. 

Alle leerlingen hebben goede inzet en fighting spirit getoond! Iedereen kreeg een kleine beker als aandenken. 

Uitslag:

1. Toby. 4 punten met kata en 4 punten met kumite.

2. Nathan. 3,5 punten met kata en 4 punten met kumite

3. Justin. 2,5 punten met kata en  4 punten met kumite.

4. Jasmine. 4 punten met kata en 2 punten met kumite.

Comments are closed

Translate »