Bij Open Dojo wordt naast de weg van het zwaard ook de weg van de lege hand getraind: Karate. We zijn gespecialiseerd in karate training voor de jeugd (van 8 tot 18 jaar). Karate heeft opgroeiende kinderen veel te bieden. Naast de lichamelijke training, waarbij balans, kracht, conditie, coördinatie en lenigheid zullen verbeteren, is de grootste winst de mentale training. Zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen, zelfbeheersing en respect zijn kernwaardes bij onze karate-lessen.

Ruwweg is karate onder te verdelen in twee stromingen: sport karate en budo karate. Wij geven les in budo karate waarbij zelfverdediging een basis vormt in de training. Hierin ligt ook de oorsprong van het karate: Jezelf verdedigen zonder wapens tegen een sterkere tegenstander. De technieken die geleerd worden kunnen, na uitgebreide oefening, full contact getraind worden. Om dit veilig te laten gebeuren maken we gebruik van beschermende pansers, in het Japans bogu genoemd. Hierdoor kunnen we veilig realistische technieken oefenen. Dit is iets wat in het sport karate ontbreekt en juist daarom is sport karate ook geen training voor zelfverdediging.

Johannis Meijer, heeft les gekregen van een traditionele karate grootmeester uit Japan en heeft daarnaast ook getraind in de moderne karatestijl Buken Ryu. Buken Ryu sluit aan bij moderne budo stijlen als K-1 en MMA. Hierdoor blijft het karate hedendaags.

De lessen zijn een mix van traditionele karate technieken en het moderne karate. Dit alles wordt regelmatig getoetst door middel van middel van sparren met beschermende bogu. Het sparren is geen doel op zich, maar een middel om te leren technieken toe te passen en mentaal te groeien.
Omdat we aan kinderen les geven, wordt dit alles spelenderwijs geleerd. De balans tussen spel en serieus trainen is de uitdaging waarin wij gespecialiseerd zijn. We zien u graag langskomen bij ons voor een gratis proefles! Je kunt je hier aanmelden: karate@opendojo.nl

Translate »